Skip to content
DOSTAVA ŠIROM SVETAWORLDWIDE SHIPPING AVAILABLE

KOLAČIĆI

Kako bi naš sajt radio ispravno i kako bismo bili u stanju da vršimo unapređenje stranice neophodno je da sa Vašeg računara prikupljamo određene informacije (kolačići, Cookies).
Kolačići sadrže malu količinu podataka koji se skladište na uređaju korisnika prilikom posete web stranici i služe veb serveru i pretraživaču (browser-u) da prilagodi sadržaj korisniku prilikom posete web sajtu.
Korišćenjem podataka o ponašanju korisnika na internetu kolačići omogućavaju serveru da isporuči sadržaj koji je prilagođen konkretnom korisniku.
Naša web stranica koristi kolačiće kako bi zapamtila vaše aktivnosti tokom korišćenja našeg sajta, a kako bismo te informacije kasnije iskoristili prilikom vaše sledeće posete sajtu i prilagodili vam sadržaj sajta.
Na primer, mogu se koristiti prilikom kupovine kako bi zapamtili sadržaj vaše korpe i time vam omogućili da lakše dođete do svojih proizvoda.
Prikupljanje ovih informacija može se koristiti u funkciji sajta i/ili za poboljšanje vašeg iskustva.

Zašto ih koristimo na sajtu?

Kolačići se koriste na sajtu da bismo unapredili funkcije sajta, prilagodili iskustvo korisnicima, analizirali podatke o posetama i kreirali web sajt u skladu sa vašim potrebama, a samim tim vam omogućili lakše korišćenje web sajta i bolji pregled proizvoda koje nudimo.

Koje vrste kolačića postoje i koji kolačići se koriste nas na sajtu?

Postoje:

  1. sesijski kolačići - u pitanju su kolačići koji ističu kada se zatvori pretraživač i
  2. trajni kolačići - u pitanju su kolačići koji ostaju na uređaju korisnika duže vreme i omogućavaju da zapamte aktivnosti korisnika prilikom sledeće posete sajtu.

Na našem sajtu koristimo obe vrste kolačiča, a kako bismo pružili što bolje iskustvo posetiocima sajta.

Koja vrsta podataka se prikuplja u njima i u koju svrhu?

Kolačići prikupljaju podatke o aktivnostima korisnika, kao što su njihove sklonosti i ponašanja prilikom poseta, stranice koje su posetili i informacije o tome koliko su trajale posete. Ove informacije se koriste kako bi se omogućio prilagođen sadržaj, bolje iskustvo za korisnike i analiza podataka vezana za posete sajtu.

Da li korisnik može upravljati kolačićima, odnosno da li nakon što ste prihvatili određene kolačiće možete da zatražite njihovu izmenu i na koji način?

Ukoliko ste dali vašu saglasnost za korišćenje određenih kolačića, obaveštavamo vas da istom možete upravljati i to tako što ćete vršiti izmene u vašem pretraživaču. Nakon što prihvatite određene kolačiće, možete vršiti njihovu izmenu ili brisanje u postavkama pretraživača.

Važno je da napomenemo da ukoliko se odlučite da neke kolačiće onemogućite to može da utiče na funkcionalnost sajta i vaše iskustvo prilikom posete sajtu, jer time utičete na to da sadržaj sajta neće biti prilagođen vama i vašim potrebama, a samim tim nećemo moći da vam na pravi način plasiramo sve one proizvode za koje smatramo da ste zainteresovani.